't Moltje

tmoltje-150 px

't Moltje

Verken de omgeving

Vélogement ’t Moltje is een B&B gelegen op de Monteberg in Heuvelland. Met zijn panoramisch uitzicht van 180° overschouw je naast de Frans-Vlaamse heuvels, Noord-Frankrijk tot aan de 7 terrils (steenbergen) van het vroegere steenkoolbekken Nord-Pas de Calais. Gelegen tussen de wijnvelden van wijngoed Monteberg en vlakbij Provinciaal domein De Kemmelberg, is ‘t Moltje de locatie bij uitstek om op verkenning te gaan, te voet of met de fiets. Dit niet alleen voor gezinnen en families, maar ook voor groepen die een leuke plek zoeken voor hun teambuilding.

Uitgestippelde fietsroutes

Aanrader

Frank VDB / Ploegsteert


Je fietst langs de vroegere vaart Ieper-Komen en de oude Leiearm tot in Ploegsteert. Uitblazen doe je in de Grand’Place (het vroegere café van Frank Vandenbroucke), met daarna eventueel een wandeling naar zijn graftombe. Je keert terug via de bosrijke omgeving naar de Monteberg.

 • 50 km.
 • Gemiddeld
 • Horeca
 • Natuur

Lijssenthoek M.C. / Bar Bernard


Hier fiets je richting Poperinge naar het grootste militair kerkhof na de frontlinie. Breng een bezoek aan het Lijssenthoek bezoekerscentrum om het volledige verhaal van de Grote Oorlog te ervaren. Verder richting Watou mag een bezoekje aan Bar Bernard niet ontbreken. Ook de eet- en bierkroeg Au Nouveau Saint Eloi ligt op het parcours.

 • 50 km.
 • Makkelijk
 • Horeca
 • Cultuur

Monts Des Cats / Bailleul


Een iets pittigere fietstocht waarbij je kan kiezen tussen 39 of 50 km. Je geniet van prachtige vergezichten vanop de Katsberg (abdijkerk, TV-toren, …) en de Middeleeuwse stad Belle (Bailleul) met zijn markt en belfort.

 • 50 km.
 • Zwaar
 • Cultuur
 • Natuur

Wandelen en fietsen

Alpacawandeling

‣ 4 km ‣ Onverharde wegen

In samenwerking met de Alpaca Valley organiseert ’t Moltje wandelingen met alpaca’s die bij de B&B in de weide staan.

Kemmelbergwandelpad

‣ 8 km ‣ Sterk hellend

Bewandel de omgeving van de Kemmelberg. Het landschap is er heel heuvelachtig en biedt oneindige vergezichten. Je start in de dorpskom van Kemmel (Heuvelland) en via het gemeentelijk domein De Warande ga je naar de voet van de heuvelrug. Langs veldwegen stap je verder naar de Monteberg (131 m). Daarna gaat het steil bergop naar de top van de Kemmelberg. Boven wacht een uniek panorama. Op de terugweg wandel je langs de beboste flanken van de heuvelkam.

Hyacintenwandeling

‣ 4 of 8 km ‣ Hellend

Deze wandelroute loopt grotendeels, maar niet volledig, via knooppunten, maar is ook aangegeven met aparte bordjes. Je trekt heuvels in – verwacht dus wel wat stijgen en dalen – voor de mooie uitzichten. Eerst passeer je de Monteberg, dan gaat het flink bergop naar de Kemmelberg zelf, op 156 m hoogte. WOI en de Koude Oorlog hebben hier hun sporen nagelaten. In de lente heeft deze uitsrap nog iets extra’s: het Kemmelbos is een van die plekken waar je in april volop kunt genieten van prachtige boshyacintentapijten. Een feest voor het oog!

Lettenbergwandeling

8 km ‣ Hellend

Deze uitgestippelde wandeling brengt je van ’t Moltje naar de Lettenberg, een uitloper van de Kemmelberg. Hier kan je nog vier betonnen bunkers uit de Eerste Wereldoorlog terugvinden. Deze schuilplaatsen zijn door Britse soldaten gebouwd en vormen de toegang naar een ondergronds hoofdkwartier. Via de kruisweg – deze grond werd geschonken aan de Kerkfabriek van Kemmel – bereik je de calvarie, met daarnaast wellicht één van de mooiste panorama’s van Heuvelland. Van hieruit hadden de Britten een wijds uitzicht op de Ieperboog, het toenmalige slagveld. Bemerk bij goed weer o.a. de Ijzertoren.

Triootje Westhoek

80 km ‣ Lang wandeltraject

Triootje Westhoek is een gevarieerde wandelroute van 80 km, langs historische plaatsen in Ieper, over de bosrijke wandelpaden van Heuvelland en flanerend langs de hopvelden van Poperinge. Elke etappe heeft zijn eigen specificaties en schoonheid. Aan afwisseling geen gebrek tijdens deze wandelroute.

Fietsnetwerk Westhoek

► Gent-Wevelgem fiestroute ► West-Vlaamse Bergenroute ► Hellingenroute ► Heuvelroute

NIEUW

Heuvelland Fietsroute

‣ 52,4 km ‣ Lusvormig

Sommige hellingen op deze route zijn best pittig. Boven wacht telkens een prachtig uitzicht. We fietsen tussen wijngaarden en groene stilteplekken, tussen heuvels en pittoreske dorpen, tussen bruine cafés en bruisende ontmoetingsplekken.

VDB Route

‣ 76 km ‣ Lusvormig

Een fietstocht als eerbetoon aan Frank Vandenbroucke op zijn geliefde trainingsparcours door het glooiende Heuvellandse landschap. Deze hellingen maakten deel uit van de talrijke dagelijkse trainingen van Frank Vandenbroucke en Nico Mattan. Geen echte bergen maar heuvels waar renners het verschil kunnen maken. Je geniet van de rustige wegen, het open landschap en overwint de soms verraderlijke wind.

Ontdek onze Pic'o Mol

Specialiteit

Boek een piconproeverij

voor groepen vanaf 5 personen

Ga voor de volledige ervaring en leer tijdens de proeverij het verhaal achter het aperitief kennen. Dit doen wij met plezier voor de gasten in de B&B, maar ook voor groepen (teambuilding) op afspraak.